چاپ سه بعدی خانه شاید بتواند فرایند ساخت و ساز خانه ها را متحول کند. در سال های اخیر پروژه های چاپ سه بعدی خانه ها در مناطق مختلفی از جهان انجام شده است. حتی پروژه های چاپ سه بعدی محله ها نیز به پیش رفته اند. اما حالا اگر بتوانیم خانه ها را با موادی که بازیافت می شوند بسازیم چه؟
حالا فناوری پرینت سه بعدی به شما کمک می کند خانه هایی را بسازید که کاملا می توانند بازیافت شوند. برای اولین بار، تیمی متشکل از محققین دانشگاه ایالتی مین، یک خانه 600 فوت مربعی با الیاف چوب و رزین های زیستی باقیمانده از کارخانه های چوب بری با چاپگر های سه بعدی ساخته اند.
بسیاری از خانه هایی که با چاپ سه بعدی ساخته می شوند، از موادی نظیر بتن و سیمان استفاده می کنند. اما این ماده که برای چاپ این خانه به کار رفته است کاملا طبیعی و قابل بازیافت است. چاپ سه بعدی چوب قبلا نیز انجام شده است، اما این اولین بار است که از این مواد در چاپ سه بعدی خانه ها استفاده می شود.
جانت میلز، فرماندار ایالت مین معتقد است این ایده می تواند به ارائه راه حلی سازگار با آب و هوا برای رفع مشکل کمبود 20 هزار واحد مسکونی در این ایالت کمک کند.
چاپ سه بعدی خانه چقدر طول می کشد؟
این خانه که BioHome3D نامگذاری شده است، یک خانه ییلاقی یک خوابه با یک حمام در داخل واحد است. این ساختمان در چهار مرحله چاپ شده و سپس به محل اصلی منتقل شده و مونتاژ شده است. مونتاژ این خانه در نصف روز انجام شده است. سیم کشی خانه نیز توسط یک برقکار دو ساعت زمان برده است. پژوهشگران دانشگاه مین امیدوارند که بتوانند زمان چاپ را به دو روز کاهش دهند.
این خانه چاپ سه بعدی شده باید در ماه های آینده زیر نظر گرفته شود تا نحوه مقابله آن با گرما، برف، رطوبت و … بررسی گردد
هرچند که این فرایند هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده است، اما فرمانداز مین معتقد است این فناوری پتانسیل آن را دارد که به مشکل بیخانمان ها کمک کند.
چاپ سه بعدی خانه چگونه می تواند به محیط زیست کمک کند؟
بر اساس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، ساخت و ساز و مصالح 11 درصد از انتشار کربن جهانی را تشکیل می دهند.
بسیاری از این از صنعت بتن می آید. تولید سیمان به تنهایی حدود 2.5 میلیارد تن دی اکسید کربن در سال تولید می کند – حدود 8 درصد از کل تولید جهانی. همچنین تقریباً یک دهم منابع آب صنعتی جهان و بیشتر شن و ماسه جهان را مصرف می کند.
BioHome3D بر روی یک پایه بتنی قرار دارد، اما بیشتر آن از “آرد چوب” که زباله های باقی مانده از کارخانه های چوب بری هستند چاپ شده است.
حبیب داغر، مدیر اجرایی مرکز سازهها و کامپوزیتهای پیشرفته دانشگاه، به جمعیتی که در داخل فضای بزرگ آزمایشگاهی گرد آمده بودند، گفت: «در کارخانجات چوببری ما در حال حاضر 1.2 میلیون تن چوب باقیمانده در منطقه وجود دارد که میتواند برای چاپ مسکن استفاده شود.
برخلاف فناوریهای موجود، کل BioHome3D از جمله کف، دیوار و سقف چاپ شد. مواد زیستی مورد استفاده 100 درصد قابل بازیافت هستند، بنابراین نوه های ما می توانند BioHome3D را به طور کامل بازیافت کنند.
چاپ سه بعدی خانه می تواند یک اتفاق بزرگ برای مشکل مسکن در بسیاری از نقاط جهان باشد. نه تنها در سطح کره ی زمین، بلکه احتمالا سازه ها در مریخ و ماه با پرینتر های سه بعدی خواهد بود.